Tips voor de aangifte inkomstenbelasting

MP Reer Belastingadviseur BV - Bunnik - Tips

  1. Doe altijd aangifte voor 1 april of vraag voor die datum uitstel aan voor de inlevering van uw aangifte (standaard tot 1 september) Op deze wijze voorkomt u dat aan u een boete wordt opgelegd van tenminste € 226,- en maximaal € 4.920,-.
  2. Verwacht u een belastingteruggave: bij indiening aangifte vóór 1 april ontvangt u vrijwel zeker uw geld terug vóór 1 juli. De belastingdienst vergoedt bijna nooit rente meer over teruggaven, dus lang wachten met indienen levert niets extra's meer op.
  3. Eigen woning: gebruik voor de aangifte de juiste WOZ-waarde, namelijk de waarde die is vastgesteld per 1 januari! Naast de rente van schulden, die zijn gebruikt voor de financiering van de eigen woning, de verbouwing of uitbreiding, dan wel verbetering daarvan zijn ook aftrekbaar de kosten van het aangaan van schulden, zoals afsluitprovisie tussenpersoon, kosten (notariële) akte, kosten hypotheekadvies, taxatiekosten voor de lening, kosten van de NHG (Nationale Hypotheek Garantie), eventuele bouwrente en grondrente, borgstellingprovisie, vooruitbetaalde rente, etc.

Heeft u vragen over de aftrek van posten, die hiervoor zijn genoemd of die niet in de lijst staan, neemt u dan contact met ons op via onze contactpagina.